Si hi ha alguna cosa que et crida l’atenció d’Astúries en la teva primera visita és la manera en què la naturalesa marina més salvatge se’t presenta en els llocs més insospitats. Descobrir Astúries en furgo és una aventura apassionant en què podeu passar del mes de 2500 dels Pics d’Europa al feroç Oceà Atlàntic en poc més d’1 hora.

 
Els Llacs de Covadonga
 
Pujar als llacs de Covadonga amb cotxe es tota una epopeya. Si no t’importa matinar i el teu cotxe creua la «línia» d’accés abans de les 07:30 hores, estaràs salvat; podràs visitar els llacs i marxar quan creguis convenient, una vegada que entres, pots sortir quan vulguis. La reobertura d’accés a la carretera és a les 21:00; rarament pujaràs a aquesta hora. Nosaltres et recomanem que optis per la opció de matinar ja que veure la sortida de sol des d’un paratge com aquest és una experiència irrepetible.

Un cop als Lagos pots pujar a al mirador d’Entrelagos per contemplar des de dalt tant el llac de la Ercina (1.100 m altitud) com el petitó Bricial i continuar fins al llac d’Enol (1.000 m), el més gran dels tres.

A més d’aquest passeig, una altra opció es qie que facis la ruta circular. Tan sols et portarà una hora, recorre un paratge únic. Tot i que aquesta ruta circular està vagament indicada (alguns trams) en color groc, no té pèrdua. Pots començar-pel llac d’Enol i acabar-la en el llac de la Ercina on has començat la jornada.

 
Els ‘ bufons de Pria’
 
Aquests fenòmens descomunals es troben al poble de Llames de Pría, situada a Llanes, i estan integrats dins de el Paisatge Protegit de la Costa Oriental Asturiana. Però què és un bufó? Són d’esquerdes a la roca calcària d’un penya-segat per les quals es cola l’aigua de la mar, que provoca uns autèntics sortidors d’aigua a pressió. S’assembla molt als geisers. Alguns d’aquests bufons que poden arribar a assolir els 15 metres d’altura i escoltar-se a més de 25 km a la llunyania. L’erosió pot arribar a crear grans coves subterrànies on s’acumulen aigua i aire, que en certes situacions adequades es comprimeixen i surten a l’exterior amb una força descomunal.No és fàcil veure’ls en acció. Per gaudir d’aquest espectacle en el seu màxim esplendor, has de planificar-amb antelació, tenint en compte que els bufons únicament estaran «encesos» si hi ha maror, de manera que el visitant ha informar-se de l’estat de la marea. La millor època per poder gaudir-és a la tardor-invierno
 
 
Platja de Gulpiyuri
 
Situada en el concejo de Llanes, aquesta meravella geològica forma part de l’paisatge protegit de la Costa Oriental d’Asturias.Más enllà del seu mida reduïda (mesura uns 40 metres), resideix en el fet que està tancada a la mar per un penya-segat en el qual hi ha una cova que permet el pas de les marees i de l’oleaje. Aquesta petita dolina -que antigament havia estat una caverna que a causa d’un enfonsament es va transformar en una depressió en forma circular- va ser declarada Monument natural pel Principat d’Astúries en l’any 2001, a més de pertànyer a el paisatge protegit de la seva costa oriental.De capacitat reduïda -fins i tot quan hi ha baixa mar i comença el desagüe- l’accés no és gens complicat, tan sols cal caminar uns deu minuts des de la platja de Sant Antolín per una pista planera d’uns tres metres d’ancho.Eso si, procura no oblidar-te de dur tot el necessari ja que no disposa de cap tipus servei (ni tan sols d i senyalització): estaràs envoltat de front pels penya-segats i al teu esquena per la verdor dels prados.
Platja de Cobijeiru
La Platja de Cobijeru, a Astúries, és un d’aquests llocs amagats, racons encara per descobrir que et sorprenen i et deixen amb la boca oberta.


Aquesta platja interior també coneguda com platja de les Acàcies és una dolina, ja que es comunica amb el mar a través d’una petita cova i es va formar per l’acció de l’aigua de pluja i de la mar que es filtraven per les escletxes de la roca calcària de la zona. La platja de Cobijeru va ser declarada Monument Natural l’any 2001. 


Per nosaltres és un lloc indispensable, d’aquests que no et pots anar d’Asturias sense veure-ho, perquè no, no és només una platja interior, que ja mola molt, sinó que és molt más.¡Atreveix-te a entrar a les coves dels voltants per descobrir el realment al·lucinant d’aquest lloc! Tss és un secret i per això no volem donar molts detalls però et recomanem que vagis i el descobreixis per tu mateix. Ull amb els caps, emporta’t una llanterna i vigila amb la marea i les onades. A la mateixa zona pots observar un gran pont de roca natural i uns penya-segats amb vistes genials