Per fi t’has decidit! Després de pensar-hi durant mesos, aquest estiu és el moment ideal per embarcar-te en el teu primer viatge en càmper. A mesura que s’acosta el dia, et sorgeixen moltes preguntes, però no et preocupis, Campermòbil estem aquí per ajudar-te a organitzar el teu primer viatge i ajudar-te a trobar la càmper que millor s’ajusti a les teves necessitats.
1. Tria amb cura la ruta
El millor de viatjar en una càmper és que pots improvisar sobre la marxa. Tria el teu destí, però no t’afanyis a recórrer llargues distàncies en un sol dia. Es tracta de gaudir del viatge, d’estacionar a llocs bonics per gaudir del paisatge, fer una cervesa freda o un deliciós cafè. Ves sense presses, relaxa’t i gaudeix.
I quants dies? No massa pocs perquè no se’t faci curt, ni molts perquè acabis massa cansat. La nostra recomanació és que per a la teva primera vegada te’n vagis de 5 a 7 dies. Així podràs descobrir si viatjar en càmper està fet per a tu o no.
2. No sobrecarreguis la càmper amb “per si de cas”
Oblida’t dels “per si de cas”. Tingues en compte que qualsevol cosa que necessitis podràs comprar-la a una botiga o supermercat durant el viatge. No portis un paraigua “per si de cas” plou al final de la tarda; si plou, serà una tempesta d’estiu que podràs gaudir des de dins la càmper o des d’un xiringuito a la platja. I si ets aventurer, simplement mulla’t i salta als tolls!
3. No t’emportis tot l’armari
Només cal portar 4 o 5 peces de roba. Recorda que estareu en un espai reduït durant uns dies o setmanes. Com més roba portis, més gran serà el risc de perdre-la, no trobar-la, embrutar-la… I menys espai tindreu per a vosaltres.
4. Organitza les teves pertinences en caixes i bosses
Per saber on tens cada cosa, és millor mantenir-les sempre al mateix lloc. Si decideixes que els mitjons aniran a la butxaca lateral de la teva bossa d’esport, assegura’t de posar-los sempre allà. A nosaltres ens resulta molt útil guardar part del menjar en una caixa de plàstic sense tapa al maleter. La roba pot anar als calaixos de dalt els seients, els medicaments en una capseta dins de l’armari, i així successivament.
Recorda que si portes moltes coses soltes, a l’hora de fer el llit o la taula, hauràs de trobar un lloc per guardar tot això, i és probable que acabi a terra.
5. Aneu amb compte amb els llocs per dormir
A Espanya, no és permès acampar lliurement, i has de tenir en compte que obrir finestres, treure taules, tendals… es considera acampar.
Fa uns mesos et vam preparar un article més extens parlant dels llocs on prenoctar. Així que et convidem a que li donis una ullada perquè no te la juguis i investiguis una mica abans de llançar-te a dormir a qualsevol lloc.