Consells

On pots dormir quan viatges amb camper?

Les furgonetes camper, a diferència de les autocaravanes, es caracteritzen, no sols per tenir una aparença de furgoneta, sinó també per tenir una grandària més reduïda, sense haver de renunciar a cap prestació. Això fa que les campers siguin vehicles molt més discrets i versàtils. Aquesta versatilitat es tradueix no sols en més facilitats a l’hora de trobar aparcament sinó també en facilitats a l’hora trobar un bon lloc per a dormir en el que passar desapercebuts.

Per a començar, s’ha de tenir en compte que sempre que no estigui expressament prohibit, dormir en una camper no ha de suposar-te cap mal de cap. Llocs possibles de pernocta, n’hi ha i molts. Només és qüestió de trobar el teu!

Aspectes a tenir en compte:

  • Un cop has verificat que no existeix cap prohibició o restricció en l’aparcament i existeix la possibilitat de pernocta, el nostre consell és la preferència per dormir en llocs concorreguts i habilitats per a autocaravanes, sempre que existeixin, com a àrees d’autocaravanes gratuïtes (o de pagament) en comptes de llocs aïllats.
  • Pots consultar apps, com Park4Night o Caramaps, o webs, com la de AreasAc, per a localitzar més fàcilment els llocs habilitats per a la pernocta.
  • En cas de dubte, en els càmpings i àrees d’autocaravanes sempre sereu benvinguts. A més, en aquests t’ofereixen tota una sèrie de serveis com a aigua, lavabos, dutxes, connexió a corrent elèctric i buidatge d’aigües grises i negres que us pot ser de molta utilitat.
  • Per seguretat, al carrer o en zones aïllades serà una zona a evitar. No obstant això, si no hi ha res que t’ho impedeixi, és una elecció que has de valorar tu mateix.
  • Un cop triat el lloc on dormir amb autocaravana, cal ser respectuosos amb els altres, caldrà no causar molèsties i no ocupar més espai del que es necessita. Un altre company pot necessitar-lo per a aparcar o pernoctar.

Al matí, no oblidis deixar el lloc tan o més net que com el vas trobar!

Llocs que et recomanem evitar:

  • Les àrees de servei de les autopistes i autovies són un lloc dolentíssim on pernoctar amb autocaravana. Els propis camioners sofreixen molts robatoris en aquesta mena de llocs. Evita’ls costi el que costi.
  • Les condicions climàtiques poden canviar ràpid. Tingues en compte que el vent afecta de manera important a les campers, ja que tenen grans superfícies. A més, no et situïs sota arbres o altres llocs on puguin desprendre’s objectes que puguin colpejar l’autocaravana (com a branques, edificis en mal estat, pedres, etc). Serà fàcil que puguin trencar la lluna, alguna claraboia o les plaques solars.
  • Zones de sorra. Potser a l’arribada et sembla un bonic lloc però al matí podries no poder sortir. Tingues en compte que les campers no són vehicles 4×4 preparats per a la sorra.
  • Àrees que es puguin inundar, com els llits d’un riu, etc.

Viatja al teu estil amb Campermòbil!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *